10.000 φορές γρηγορότερες μνήμες flash το 2013
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Hardware
- Δημοσιεύθηκε : 14 Οκτωβρίου 2010
Aν αναρωτιόσασταν ποιο είναι το επόμενο βήμα στην τεχνολογία των κινητών συσκευών, την απάντηση σας την έχουν οι εταιρίες Elpida και Sharp. Με έδρα την Ιαπωνία, ανακοίνωσαν ότι δουλεύουν σε νέα τσιπ μνήμης που είναι 10.000 φορές γρηγορότερα από τα κλασικά NAND flash chips που έχουμε σήμερα.
Με την ονομασία ReRAM (Resistive Random Access Memory) το project αυτό έχει στόχο να εμφανιστεί στην αγορά το 2013. Βοηθοί των δυο εταιριών είναι και το Πανεπιστήμιο του Τόκιο καθώς και το National Institute of Advanced Industrial Science and Technology της Ιαπωνίας. Ακόμα δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για το πως επιτυγχάνονται τέτοιες ταχύτητες.
Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό από τη Google
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Science
- Δημοσιεύθηκε : 11 Οκτωβρίου 2010
Όσο και αν φαίνεται παράξενο και έξω από τον τομέα της, η Google ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε αυτοκίνητα τα οποία μπορούν να κινηθούν μόνα τους στην κίνηση, και μάλιστα τα δοκιμάζει στους δρόμους της Καλιφόρνια εδώ και μήνες.
Δε μιλάμε απλά για αυτοκίνητα που τρέχουν Google Android. Μιλάμε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Το μόνο ατύχημα που λένε ότι υπήρξε μέχρι τώρα ήταν όταν άλλο αυτοκίνητο τους χτύπησε από πίσω σε κάποιο φανάρι. Δεν ήταν καν δικό τους λάθος δηλαδή.
MeeGo κάποια στιγμή και σε αυτοκίνητα
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Science
- Δημοσιεύθηκε : 29 Ιουλίου 2010
Πριν λίγο καιρό είχαμε δει για αυτοκίνητα που αντιλαμβάνονται τι τους λες και αλληλεπιδρούν μαζί σου. Όπως φαίνεται οι υπολογιστές μπαίνουν σιγά σιγά για τα καλά μέσα στα οχήματα και καλά θα κάνετε να μάθετε 2 λέξεις. GENIVI και MeeGo.
Η GENIVI είναι μια συμμαχία εταιριών όπως η GM, BMW, Hyundai και η Peugeuot Citroen μαζί με τις ARM, NVIDIA, Nokia και Intel και το MeeGo είναι ένα λειτουργικό βασισμένο σε Linux που από ό,τι φαίνεται κάποια στιγμή θα αρχίσει να ενσωματώνεται στα αμάξια των εν λόγω εταιριών.
Lego Android ρομπότ λύνει 7x7x7 κύβο του Ρούμπικ
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Science
- Δημοσιεύθηκε : 22 Ιουλίου 2010
Λίγα Lego Mindstorms, λίγο ένα Motorola Droid, λίγο η εφαρμογή που γράφτηκε για Android και ορίστε ένα αυτόματο ρομπότ που μπορεί και λύνει έναν κύβο του Ρούμπικ διαστάσεων 7x7x7.
Στην αρχή φωτογραφίζει κάθε πλευρά του κύβου, κάνει τους υπολογισμούς στο κινητό και αρχίζει και περιστρέφει τον κύβο με τέτοιο τρόπο ώστε να έρθει το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα. Βέβαια από ό,τι φαίνεται και στο βίντεο είναι αρκετά χρονοβόρο, αλλά at least it works!
Μίλα και εσύ στο αυτοκίνητό σου
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Science
- Δημοσιεύθηκε : 18 Ιουλίου 2010
Η πρώτη γενιά του συστήματος ελέγχου με χρήση φωνής της Ford, Sync, αναγνώριζε περίπου 100 εντολές. Η νέα έκδοση που έμφανίστηκε και παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό αναγνωρίζει πάνω από 10.000. Πλέον το αυτοκίνητό σας έγινε ο καλύτερος ακροατής.
Το βελτιωμένο σύστημα αναγνώρισης φωνής έρχεται ως μέρος στο νέο σύστημα MyFord Touch το οποίο θα είναι διαθέσιμο στο Ford Edge το 2011. Πέρα από το καλύτερο σύστημα αναγνώρισης φωνής, οι πρόσθετες εντολές καθιστούν πολύ ευκολότερη την επικοινωνία του οδηγού με το όχημα. Ενώ πριν έπρεπε να πείτε: "Τηλέφωνο: Κάλεσε τον Γιάννη", τώρα απλά λέτε "πάρε τον Γιάννη" σα να μιλούσατε σε ένα άτομο μέσα στο αμάξι σας.