liveplace.gr - Science
Έτοιμο το πρώτο αυτοκίνητο της Google που δε χρειάζεται οδηγό
- Λεπτομέρειες
- Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 19:17
Πέρσι είχαμε δει για πρώτη φορά πως η Google δουλεύει πάνω σε ένα αυτόνομο αυτοκίνητο το οποίο δε θα χρειάζεται οδηγό και θα σε πηγαίνει μόνο του στον προορισμό σου. Από ό,τι φαίνεται θεωρεί πως έχει φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο και έτσι με τη νέα χρονιά θα ξεκινήσει τις δοκιμές και σε κανονικούς δρόμους!
Να τονίσουμε πως αν και τα πειράματα της Google σε αυτοκίνητα γίνονται εδώ και χρόνια, αυτά περιλάμβαναν ως τώρα την τροποποίηση ενός υπάρχοντος αυτοκινήτου, το οποίο είχε ταυτόχρονα και οδηγό μέσα για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Τα συγκεκριμένα (κυρίως Prius) ήδη έχουν γράψει δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στην Αμερική, οπότε η εταιρεία θεώρησε ότι είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα.
Το αυτοκινητάκι της φωτογραφίας δεν έχει καθόλου τιμόνι ή άλλους μοχλούς. Είναι τίγκα στους αισθητήρες και μπορεί να καταλαβαίνει οτιδήποτε υπάρχει γύρω του σε ακτίνα 180 μέτρων. Ναι εντάξει είναι άσχημο όσο δε πάει και μοιάζει να βγήκε από αυγό Kinder αλλά μιλάμε για το πρωτότυπο αυτοκίνητο.
Προσωπικά είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος με το όλο εγχείρημα και περιμένω να το δω να προχωράει. Κάθε χρόνο εκατομμύρια ατυχήματα στους δρόμους παγκοσμίως οδηγούν σε θανάτους. Μακάρι να προχωρήσει και σε 10 χρόνια να μιλάμε για ένα σύστημα που ενσωματώνεται σε κάθε αυτοκίνητο. Τέλος μετά στον κάθε άσχετο που θεωρεί ότι μετά την βραδινή του έξοδο και αφού έχει πιει όσο δε πάει, είναι σε θέση να οδηγήσει. Τέλος στην κάθε ανοησία όσων νομίζουν ότι οι δρόμοι είναι πίστες και ότι μπορούν να ελέγξουν το αυτοκίνητο όποια και αν είναι η ταχύτητα και οι συνθήκες.
Εξίσου σημαντικό είναι όμως το γεγονός ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα επιτρέψει σε άτομα που δε μπορούσαν, να μετακινηθούν εύκολα. Άτομα με αναπηρίες, προβλήματα όρασης ή απλά ηλικιωμένοι θα μπορέσουν να κάνουν τη ζωή τους εύκολη.
Περίπου 100 θα κατασκευαστούν πολύ σύντομα και θα ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα δοκιμών που θα διαρκέσει 2 χρόνια.
Are you excited?