Liveplace.gr

Αυτοκίνητο με 1750 ευρώ από την Κίνα

Μέχρι τώρα τον τίτλο του φθηνότερου εμπορικού αυτοκινήτου τον κατείχε η Ινδική ΤΑΤΑ. Αυτόν τον τίτλο φαίνεται πως έχει βάλει στο μάτι η κινεζική Geely ανακοινώνοντας πως σκοπεύει να κυκλοφορήσει το IG concept car της στην αγορά στην τιμή των $2250 δολλαρίων (1725 ευρώ).

Η εταιρία ανακοίνωσε πως το αμάξι θα είναι ανώτερο τεχνολογικά από αυτό της Ινδικής εταιρίας (όχι πως είναι κάτι δύσκολο να επιτευχθεί βέβαια) αλλά με τέτοια τιμή δεν μπορείς να ζητήσεις και πολλά.

Περισσότερα...

Το CERN ξεκίνησε και επίσημα την λειτουργία του

cern_atlasΣήμερα 30 Μαρτίου 2010 πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη και επιτυχής δοκιμή του επιταχυντή ανδρονίων CERN. Το πείραμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου που ανακοινώθηκε λίγη ώρα μετά. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε στις 13:06 και κατα την διάρκειά του δύο δέσμες σωματιδίων συγκρούστηκαν με ενέργεια της τάξης των 7TeV που αποτελεί και την υψηλότερη ενέργεια που έχει ποτέ παραχθεί σε επιταχυντή σωματιδίων (3,5 φορές μεγαλύτερη).

“It’s a great day to be a particle physicist,” said CERN Director General Rolf Heuer. “A lot of people have waited a long time for this moment, but their patience and dedication is starting to pay dividends.”

Περισσότερα...

Το ανθρώπινο σώμα ως μέσο μετάδοσης δεδομένων.

Αρχικά χρησιμοποιήθηκαν καλώδια χαλκού μετά ο αέρας και τώρα το ανθρώπινο σώμα ως μέσο μετάδοσης δεδομένων. Ερευνητές του πανεπιστημίου της Σεούλ στην Κορέα κατάφεραν να μεταδώσουν δεδομένα με ταχύτητα 10Mbit/s χρησιμοποιώντας ως μέσο μετάδοσης έναν ανθρώπινο βραχίονα (!) και δύο ηλεκτρόδια.

Οι επιστήμονες βλέπουν θετικά την χρήση αυτής της εφεύρεσης κυρίως στον τομέα της ιατρικής. Τοποθετώντας τα ηλεκτρόδια σε αρρώστους που υποφέρουν απο καρδιακές ασθένειες ή ασθένειες του αίματος, θα μπορούν να παρακολουθούν την κατάστασή τους εξαποστάσεως χωρίς να χρειάζεται να επιβαρύνουν τον ασθενή με την μεταφορά φορητών αλλά δύσχρηστων οργάνων παρακολούθησης.

Περισσότερα...

Πώς αξιοποιούνται οι πολυπύρηνοι επεξεργαστές;

Ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τον πυρήνα των Windows και των άλλων λειτουργικών συστημάτων συμμετείχε πρόσφατα σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου του Illinois και μίλησε μεταξύ άλλων για τη λειτουργία των πολυπύρηνων επεξεργαστών. Ο Dave Probert της Microsoft υποστήριξε ότι έτσι όπως είναι δομημένα τα σημερινά λειτουργικά συστήματα, είναι πρακτικά αδύνατο να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες των πολυπύρηνων CPUs.

Ο Probert ανέφερε ότι ο παράλληλος προγραμματισμός δεν είναι η ορθή μέθοδος για την αξιοποίηση των πολλών πυρήνων. Όπως τόνισε στην παρουσίασή του, "το θέμα δεν είναι να ρίχνουμε το βάρος στην ανάπτυξη τεχνικών όπως το parallel programming, αλλά να δούμε από το μηδέν τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται ένα λειτουργικό [...] Οι σημερινοί υπολογιστές δεν εκμεταλλεύονται όπως πρέπει τους multicore επεξεργαστές. Γιατί να περιμένει κανείς με τόσο parallel hardware;"

Περισσότερα...

Μηχανή εκτύπωσης ανθρωπίνων οργάνων θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά!

Είχαμε αναφερθεί παλαιότερα σε ένα project απο το πανεπιστήμιο MIT το οποίο είχε σαν στόχο την δημιουργία μιας εκτυπωτικής μηχανής που θα μπορούσε να τυπώσει φαγητό κατά παραγγελία. Να λοιπόν που τώρα γινόμαστε μάρτυρες μιας παρόμοιας προσπάθειας με πολύ πιο σοβαρές όμως προεκτάσεις. Ο λόγος για την εταιρία Organovo που εδρεύει στο San Diego.

Περισσότερα...

Περισσότερα Νέα

Τελευταία Σχόλια