Liveplace.gr

LG G3 review: Όλα όσα χρειάζεσαι από ένα κινητό

Το G2 ήταν το πρώτο LG κινητό που είδαμε τον περασμένο Δεκέμβριο και είχαμε μείνει ενθουσιασμένοι. Η εταιρεία φαινόταν πως βρισκόταν σε μια φάση αλλαγής και σίγουρα ήταν στο σωστό δρόμο. Αυτό φαίνεται από τη νέα της ναυαρχίδα, το G3, που είχαμε στα χέρια μιας για αρκετές μέρες. Την δοκιμάσαμε εκτενώς και σας παρουσιάζουμε το πρώτο κινητό στην ελληνική αγορά με QHD οθόνη!

Εξωτερικά το G3 ακολουθεί την σχεδιαστική γραμμή που ξεκίνησε το G2, με όλα τα κουμπιά να βρίσκονται στο πίσω μέρος. Το power button βρίσκεται κάτω από την κάμερα και ανάμεσα στα volume buttons. Η κάμερα πέρα από το dual-LED flash έχει πλέον και laser autofocus ώστε να μη χάνετε στιγμή κατά τη λήψη φωτογραφιών.

Για λόγους ευκολίας θα δούμε αναλυτικά τις παρακάτω κατηγορίες:

 

Χαρακτηριστικά

  • True HD-IPS οθόνη 5.5 ιντσών και ανάλυσης QHD (2560x1440!) (~534)
  • Μέγεθος 146.3x74.6x8.9 χιλιοστά
  • Τετραπύρηνος Snapdragon 801 στα 2.5GHz, με Adreno 330 GPU
  • 2GB RAM
  • 16GB αποθηκευτικού χώρου (το μοντέλο των 32GB έχει 3GB RAM), δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD έως 128GB
  • Πίσω κάμερα 13MP με laser autofocus, optical image stabilization, dual-LED, 4K video στα 30fps, HDR
  • Μπροστινή κάμερα στα 2.1MP με δυνατότητα λήψης βίντεο 1080p στα 30fps
  • Αφαιρούμενη μπαταρία 3000mAh
  • 4G, NFC, Gorilla Glass 3, Stereo FM Radio, ασύρματη φόρτιση
  • Android 4.4.2 KitKat

Στον τομέα του hardware το G3 έρχεται αναβαθμισμένο σχεδόν σε όλα τα σημεία σε σχέση με το G2. Η συσκευή είναι η πρώτη στην ελληνική αγορά με οθόνη ανάλυσης QHD. Ειλικρινά δεν υπάρχει περίπτωση όσο και να προσπαθήσετε να δείτε pixel με γυμνό μάτι. Πολλοί όντως θα πουν ότι είναι ανούσια μια τέτοια ανάλυση σε τόσο μικρή συσκευή και ίσως έχουν και δίκιο. Σίγουρα με μια "φτωχή" Full HD οθόνη η μπαταρία του κινητού θα κρατούσε και περισσότερο καθώς δε θα ζορίζονταν από τόσα pixels. Η LG όμως κάνει επίδειξη δύναμης γιατί απλά μπορεί.

Η μπαταρία του με κανονική χρήση βγάζει σίγουρα τη μέρα. Για παράδειγμα σε εμένα έβγαζε περίπου 4.5 ώρες ενεργή οθόνη σε 21 ώρες λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό ήμουν συνέχεια μεταξύ 4G/Wifi αλλά και μίλησα 32 λεπτά στο τηλέφωνο.

Η μπαταρία κρατάει ελαφρώς λιγότερο από το G2 και αυτό λόγω της πολύ καλύτερης οθόνης. Σίγουρα όμως δε θα δημιουργήσει πρόβλημα σε κανένα.


Λειτουργικό

Το G3 έρχεται από την LG με Android 4.4.2 KitKat. Παρόλα αυτά οι αλλαγές στο UI σε σχέση με πριν είναι πάρα πολλές. Νέα μενού, νέα εικονίδια και γενικότερα σχεδιασμός που θυμίζει πολύ το Material Design του Android L που ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα!

Ο Launcher είναι αρκετά γρήγορος αν και μερικές φορές όταν έκλεισα κάποια εφαρμογή έκανε reload. Κλασικά στην οθόνη των ειδοποίησεων θα βρούμε quick toggles αλλά και sliders για ήχο/φωτεινότητα.

Τα settings είναι χωρισμένα σε tabs για να μη χάνεστε μέσα στο πλήθος των επιλογών και έχουν και αυτά νέα εμφάνιση που ταιριάζει στο σύνολο των εφαρμογών.

 

Benchmarks

Ακολουθούν τα νούμερα που πέτυχε η συσκευή στα πιο δημοφιλή benchmarks του Play Store. Θυμίζουμε ότι δεν πρέπει να κολλάτε σε ένα νούμερο καθώς δεν υποδηλώνει απολύτως τίποτα. Ο καλύτερος τρόπος για να κρίνεις ένα κινητό είναι να το δοκιμάσεις εσύ και να δεις κατά πόσο σου φαίνεται ή όχι γρήγορο στη χρήση που του κάνεις εσύ.

 

Πρόσθετες λειτουργίες

Η LG όπως στο παρελθόν και όπως κάνουν όλες οι εταιρείες προσθέτει τις δικές της λειτουργίες και εφαρμογές στο Android κάνοντάς το να ξεχωρίζει από τα άλλα. Έτσι και εδώ έχουμε αρκετές λειτουργίες που σκοπό έχουν να κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη.

Υπάρχει το παλιό πλέον αλλά αγαπημένο KnockOn με το οποίο ξυπνάς τη συσκευή με double tap. Ειλικρινά δε χρειάστηκε ποτέ να ξυπνήσω το G3 με το power button. Σίγουρα από τις αγαπημένες προσθήκες που θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε κινητό.

Για να ξεκλειδώσετε το κινητό σας πλέον υπάρχει το KnockCode το οποίο σου επιτρέπει να δημιουργήσεις ένα pattern πατώντας σε διάφορα σημεία της οθόνης. Μόνο όποιος ξέρει τα σημεία θα μπορεί να ξεκλειδώσει την συσκευή σου. Στις δοκιμές που του έκανα δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα και πάντα έβρισκε τον "κωδικό" που έβαλα.

QuickMemo/Smart Screen/Qslide - Λειτουργίες που είχαμε δει και στο παρελθόν στα προηγούμενα κινητά της εταιρείας και που κάνουν την εμφάνισή τους και εδώ.

Guest mode για να μπορείτε να δίνετε το κινητό σας σε κάποιον άλλο χωρίς να ανησυχείτε για το τι θα διαβάσει και θα δει σε αυτό.

Για τις στιγμές που θέλετε να γίνετε παραγωγικοί υπάρχει το Dual Window το οποίο σου επιτρέπει να έχεις 2 εφαρμογές ανοιχτές ταυτόχρονα στην οθόνη. Οι 5.5 ίντσες της συσκευής και η ανάλυση σίγουρα βοηθούν πολύ σε αυτό το mode.
Τέλος, υπάρχει εφαρμογή για να καθαρίζει την συσκευή από temporary files και app caches, ελευθερώνοντάς σας έτσι αρκετό χώρο κάθε τόσο!

 

Κάμερα

Η κάμερα το G3 είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της συσκευής που λάτρεψα. Έχω κουραστεί σε κάθε νέα συσκευή να βλέπω δεκάδες modes που δε θα χρησιμοποιηθούν σχεδόν ποτέ. Η LG έχει βάλει στο G3 ακριβώς όσα χρειάζονται. Λίγα κουμπιά (τα οποία μπορούν να κρυφτούν κιόλας και να βγάζεις φωτογραφίες πατώντας την οθόνη σε όποιο σημείο θες) που βγάζουν νόημα.

Το laser autofocus κάνει θαύματα και όντως το κεντράρισμα κάθε φωτογραφίας γίνεται πολύ γρήγορα. Η εικόνα καθαρίζει άμεσα και είσαι έτοιμος για λήψη. Μέσα στο φως της ημέρας τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω. Το βράδυ υπάρχουν τα κλασικά ζητήματα θορύβου που συναντάμε παντού. Κάνοντας click σε κάθε φωτογραφία μπορείτε να βλέπετε το πλήρες μέγεθος στο Flickr μαζί με τα EXIF data.

Το HDR κάνει τη διαφορά και μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ τις λήψεις σε ορισμένες περιπτώσεις.

HDR off   HDR on
  

Η συσκευή μπορεί να τραβήξει βίντεο ανάλυσης 4K και μέγιστης διάρκειας 5 λεπτών. Φυσικά το μέγεθος των βίντεο αυτών είναι σημαντικά μεγάλο και δε θα βγάζετε συνέχεια, αλλά καλό είναι να ξέρετε ότι υποστηρίζεται. Για την ποιότητα δείτε το παρακάτω video sample.

Και ένα πανόραμα

 

Γενικές εντυπώσεις

Το LG G3 είναι μια συσκευή που θα αγόραζα χωρίς δισταγμό αν έψαχνα κινητό αυτή την περίοδο. Το μέγεθός του δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα (μπορεί να είναι 5.5 ίντσες αλλά έχει τα μικρότερα bezels που έχεις δει ποτέ) ενώ η QHD οθόνη θα εντυπωσιάσει.

Κάποια μικροζητήματα με lag που συναντούν ορισμένοι χρήστες σίγουρα θα λυθούν πολύ σύντομα με software update. 

Θετικά

  • Πρώτο κινητό με QHD οθόνη
  • Laser autofocus
  • Μεγάλη μπαταρία
  • Ευχάριστο UI
  • Απλή εφαρμογή κάμερας χωρίς περιττές λειτουργίες
  • Αρκετά καλό πληκτρολόγιο

Αρνητικά

  • Μικρότερη διάρκεια μπαταρίας από το G2
  • Περιστασιακό reload του launcher
  • Δεν κάνει καφέ

 

Ευχαριστώ πολύ την LG για την διάθεση της συσκευής για το συγκεκριμένο review.

 

[Συντάκτης: @duk3r]

Χιδερίδης Μ. Τάσος
Author: Χιδερίδης Μ. ΤάσοςWebsite: http://www.about.me/chideridis
Administrator

Περισσότερα Νέα

Τελευταία Σχόλια