Τι φταίει για το φιάσκο με τις μπαταρίες του Galaxy Note 7 της Samsung και τι σκοπεύει να κάνει η εταιρεία;
- Λεπτομέρειες
- Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 17:10
Το φιάσκο με τις μπαταρίες του Galaxy Note 7 της Samsung συνεχίζεται και η εταιρεία δείχνει να μην έχει πάρει μια ξεκάθαρη θέση ως προς το τι πρέπει να γίνει. Τι φταίει όμως και πώς φτάσαμε ως εδώ; Όσο περνάει ο καιρός διάφορες αναφορές ρίχνουν λίγο φως στην υπόθεση.
Σύμφωνα με όσα ακούγονται, νωρίτερα φέτος η Samsung είχε εσωτερική ενημέρωση ότι το νέο iPhone δε θα έχει κάποιο νέο συνταρακτικό χαρακτηριστικό, και πως εξωτερικά θα ήταν ίδιο με τα προηγούμενα. Έτσι τα παιδιά εκεί στη Νότια Κορέα σκέφτηκαν πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να βγουν μπροστά κυκλοφορώντας ένα δυνατό Note 7.
Ακριβώς επειδή ήθελαν να πετύχουν, ανάγκασαν κόσμο να ανταποκριθεί σε πιο σκληρά deadlines, μειώνοντας τον χρόνο παραγωγής/testing.
Τη συνέχεια την ξέρουμε. Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία της συσκευής, άρχισαν δεκάδες/εκατοντάδες αναφορές με μπαταρίες που σκάνε, κινητά που παίρνουν φωτιά και κόσμο που κινδυνεύει.
Πάρθηκε μια απόφαση να γίνει ανάκληση όλων των συσκευών που έχουν διατεθεί στην αγορά μέχρι τότε, κάτι που έφερνε ζημία στην εταιρεία, αλλά ήταν απολύτως αναγκαίο. Το θέμα είναι ότι οι ακριβείς οδηγίες ως προς το τι πρέπει να κάνει ο κόσμος άργησαν λίγο και δεν ήταν απολύτως ξεκάθαρες. Ταυτόχρονα η Samsung ανακοινώνει ότι στα κινητά που δεν γυρίσουν γρήγορα πίσω θα έρθει update που θα επιτρέπει τη φόρτισή τους μόνο μέχρι το 60%(!).
Στις νέες συσκευές που θα πάρει ο κόσμος από εδώ και πέρα, το εικονίδιο της μπαταρίας στην οθόνη θα είναι πράσινο (από άσπρο), ώστε να είναι ευδιάκριτο κατά πόσο η συσκευή είναι ασφαλής!
Το θέμα είναι ότι οι κανονικές πωλήσεις φαίνεται πως θα συνεχιστούν στο τέλος του Οκτώβρη, 2 μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία του Note 7. Θα τρέξει ο κόσμος να αγοράσει τη συσκευή σε ένα μήνα ή οι χαμηλές πωλήσεις θα αναγκάσουν τη Samsung να επισπεύσει την κυκλοφορία του Galaxy S8;