Liveplace.gr

How To

Δες ταινίες και σειρές online με τη βοήθεια του KODI 17 και του Exodus

kodi 17

Το KODI είναι μια εφαρμογή Media Center. Ξεκίνησε ως XBMC (Xbox Media Center) για το πρώτο Xbox, και στην πορεία άλλαξε όνομα και λειτουργίες. Από μόνη της είναι πολύ δυνατή και διαθέσιμη για όλες τις πλατφόρμες. Αυτό που την κάνει και ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα να την επεκτείνεις μέσω Add-ons. Σήμερα θα δούμε μερικά από αυτά τα οποία σου επιτρέπουν να βλέπεις περιεχόμενο που κανονικά δε θα μπορούσες.

Πριν ξεκινήσουμε, δεν προωθούμε και δε στηρίζουμε τίποτα από όσα θα δείτε στο βίντεο. Αν σας αρέσει μια ταινία, δείτε την στο σινεμά, σε dvd, σε bluray, σε κάποιο κανάλι. Το ίδιο και για τις σειρές. Όσο για το NBA, υπάρχουν συνδρομητικά κανάλια στα οποία μπορείτε να αποκτήσετε συνδρομή και να δείτε ό,τι θέλετε. Κάποιες χώρες απαγορεύουν το online streaming τέτοιου περιεχομένου. Αν θέλετε να είστε ήσυχοι πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποια υπηρεσία VPN.

Update 22/03/2017:

Το KODI αναβαθμίστηκε στην έκδοση Krypton 17.1. Η έκδοση αυτή αφορά μόνο bug fixes, και έτσι τα μενού και όλες οι ρυθμίσεις για να σετάρει κανείς την εφαρμογή παραμένουν ίδιες. Όσοι έχουν εγκαταστήσει την έκδοση 17 από πριν μπορούν να κατεβάσουν την καινούρια από εδώ και χωρίς να κάνουν καμία άλλη ενέργεια να την εγκαταστήσουν πάνω από την παλιά. Ο οδηγός εγκατάστασης βρίσκει την παλιότερη εγκατάσταση και κρατά όλες τις ρυθμίσεις που έχετε κάνει από πριν.

Και αφού ξεμπερδέψαμε με αυτό, έχουμε και λέμε.

Σε κάθε κατηγορία σας αναφέρω τα βασικά στο άρθρο. Για αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να δείτε το κάθε βίντεο στο οποίο δείχνω όλη τη διαδικασία.

Εγκατάσταση του Kodi σε Windows, εγκατάσταση του Exodus Add-on και ρύθμιση για αυτόματους ελληνικούς υπότιτλους

Η εγκατάσταση του Kodi είναι απλή. Μέσα από το kodi.tv κατεβάζουμε την εφαρμογή για την πλατφόρμα που θέλουμε. Καλό θα είναι να δοκιμάσετε κάποια stable έκδοση, όποια είναι τη στιγμή που θα διαβάσετε το άρθρο. Στην περίπτωσή μου είναι η 17 Krypton, ενώ εσείς μπορείτε να εγκαταστήσετε την τελευταία 17.1 (οι οδηγίες είναι οι ίδιες).

Κάνουμε εγκατάσταση χρησιμοποιώντας τις default ρυθμίσεις και επιλέγοντας Full install.

Ανοίγοντας το Kodi μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν Media Player βάζοντάς το να σκανάρει τους φακέλους που θέλουμε. Εμείς πάμε όμως ένα βήμα παραπέρα και πατάμε στις Ρυθμίσεις (το γρανάζι πάνω αριστερά) και μετά File Manager.

Κάνουμε Add Source και προσθέτουμε το Fusion (http://fusion.tvaddons.ag). Αφού το προσθέσουμε μπορούμε να πάμε πίσω στην κεντρική οθόνη, να επιλέξουμε Add-ons - Add-on manager και από εκεί να επιλέξουμε install from zip File. Την πρώτη φορά δε θα μας αφήσει και θα απαιτήσει να ενεργοποιήσουμε τα Unknown Sources. Αφού το κάνουμε πηγαίνουμε πάλι στο Install from zip file, Fusion, kodi-repos, english και ψάχνουμε το Exodus.

Αφού το ενεργοποιήσουμε, κάνουμε ένα βήμα πίσω, κάνουμε εγκατάσταση μέσω Repository και και επιλέγουμε το Exodus και το κάνουμε Install.  Για υπότιτλους κάνουμε την ίδια διαδικασία, φτάνουμε στο Install from repository, επιλέγουμε Kodi repos, και από την κατηγορία Subtitles επιλέγουμε BSPlayer και Opensubtitles.org

Αφού προσθέσαμε τις υπηρεσίες υποτίτλων πρέπει να ενεργοποιήσουμε τους υπότιτλους.

Πηγαίνουμε πάλι Install from repository, Exodus, Video Add-ons - Exodus και πατάω στο Configure. Εκεί στην καρτέλα Subtitles ενεργοποιώ τους υπότιτλους, τη μετατροπή σε UTF-8 και την βασική γλώσσα τα ελληνικά.

Τέλος, πηγαίνω πάλι στις κεντρικές ρυθμίσεις, και Player Settings. Εκεί στην καρτέλα Language βάζω Preferred subtitle language τα ελληνικά, σαν Character set το Greek (ISO) και Languages to download subtitles for προσθέτω και τα ελληνικά.

Τέλος! Πλέον έχουμε ένα λειτουργικό Exodus με ελληνικούς υπότιτλους.

Εγκατάσταση add-on για NBA HD streaming

Αν είσαι από αυτούς που βλέπουν NBA και θέλεις ένα καλό HD link κάθε βράδυ για κάθε αγώνα, η λύση ακούει στο όνομα Pro Sport. Για να το προσθέσεις πηγαίνεις Add-ons - Install from zip file - Fusion και εκεί αντί για το Exodus εγκαθιστάς το Podgod.

Κάνεις ένα βήμα πίσω και Install from repository, επιλέγεις το PodGod και εγκαθιστάς το Pro Sport.

Πλέον έχει προστεθεί το Pro Sport στην κεντρική σου οθόνη και σου δίνει αμέσως και αυτόματα τα καθημερινά ματς του NBA, NFL, NHL και MLB!

Απομακρυσμένος έλεγχος με τη βοήθεια του κινητού/tablet σου.

To KODI σου δίνει τη δυνατότητα να χειριστείς την εφαρμογή μέσω κάποιου Android κινητού ή tablet. Η εφαρμογή που χρειάζεσαι λέγεται Kore και μπορείς να την κατεβάσεις από το Play Store.

Πριν την εγκαταστήσεις όμως χρειάζεται να επιτρέψεις στο KODI να χειρίζεται από τρίτους. Θα πας στις ρυθμίσεις - Service settings και θα ενεργοποιήσεις το Allow via HTTP και Remote Control.

Εγκαθιστούμε το Kore και το τρέχουμε. Πρέπει τόσο ο υπολογιστής που τρέχει το KODI όσο και το Kore να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο. Αν δε μπορέσει να βρει το Kore αυτόματα την εγκατάσταση του KODI, πρέπει να μάθουμε την IP του υπολογιστή. Στα Windows πατάτε CTRL + R, γράφετε cmd και στο παράθυρο που ανοίγει ipconfig και ψάχνετε να δείτε την IP που έχει το Ethernet (αν συνδέεστε με καλώδιο) ή η κάρτα ασύρματου δικτύου σας.

Αυτή την IP την βάζουμε στο Kore μαζί με το Media Center name και το Username (τα οποία by default είναι kodi).

Πατάμε next και λογικά έχουμε συνδεθεί χωρίς πρόβλημα. Πλέον μπορούμε να χειριστούμε το KODI από τον καναπέ του σαλονιού.

 

Λογικά ακολουθώντας τον παραπάνω οδηγό μπόρεσες και τα εγκατέστησες όλα και δουλεύουν χωρίς πρόβλημα. Αν σου άρεσε το βίντεο κοινοποίησέ το και στους φίλους σου γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα το χρειάζονται και αυτοί! Ο οδηγός θα ανανεώνεται με τον καιρό με νέες εκδόσεις και Add-ons.

Χιδερίδης Μ. Τάσος
Author: Χιδερίδης Μ. ΤάσοςWebsite: http://www.about.me/chideridis
Administrator

Περισσότερα Νέα

Τελευταία Σχόλια