Ποια εταιρία φτιάχνει τους πιο αξιόπιστους σκληρούς δίσκους; (και ποια όχι;)

View Comments

most reliable hdd brandΗ Backblaze είναι μια εταιρία που προσφέρει υπηρεσίες online backup. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιεί περίπου 25.000 σκληρούς δίσκους για να αποθηκεύσει τα δεδομένα των πελατών της. Αυτό οδήγησε στο να δημοσιεύσουν ορισμένες πληροφορίες σχετικά με το ποιες εταιρίες κατασκευής σκληρών δίσκων είναι πιο αξιόπιστες αλλά και ποια συγκεκριμένα μοντέλα.

Η σύγκριση έγινε μεταξύ σκληρών δίσκων της Hitachi, Seagate και Western Digital. Η εταιρία έχει και κάποιους Toshiba και Samsung αλλά δεν ήταν αρκετοί ώστε να αποτελέσουν σοβαρό δείγμα. Αναφέρουν ότι αγοράζουν τους δίσκους που κοστίζουν λιγότερο αλλά και αποδίδουν καλύτερα.

Η ανάλυση της Backblaze μέτρησε την αξιοπιστία των δίσκων κοιτώντας το annual failure rate, τον μέσο όρο δηλαδή των σκληρών δίσκων που τα παρέδωσαν πνεύμα μέσα σε μια χρονιά. Δείτε τα αποτελέσματα εδώ:

Mάλιστα αναφέρθηκαν και τα μοντέλα που είχαν τα λιγότερα προβλήματα. Οι Hitachi GST Deskstar (7K2000, 5K3000 και 7K3000) είχαν τα λιγότερα προβλήματα (0.9% έως 1.1%) ενώ οι Seagate Barracuda Green είχαν annual failure rate στο 120%! (διάρκεια ζωής 0.8 έτη!). Άλλα μοντέλα της Seagate είχαν από 3.8% έως 25.4%.

Γενικότερα οι περισσότεροι σκληροί δίσκοι έβγαλαν τουλάχιστον 3 χρόνια. Εσείς τι σκληρό δίσκο χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή σας;

[via]

Χιδερίδης Μ. Τάσος
Author: Χιδερίδης Μ. ΤάσοςWebsite: http://www.about.me/chideridis
Administrator

Joomla SEF URLs by Artio