Xiaomi Mi Power Bank 10400mAh, κάτι που δεν ήξερες πως χρειάζεσαι

View Comments

mi bankΑν κοιτάξετε αυτή τη στιγμή τριγύρω σας ή απλά πάνω στο γραφείο σας, κατά πάσα πιθανότητα θα δείτε ένα (τουλάχιστον) smartphone, κανένα tablet, καμιά άλλη μικροσυσκευή όπως mp3 player και άλλα μικρά gadgets τα οποία έχουν δυστυχώς ένα αρνητικό. Ξεμένουν εύκολα από μπαταρία. Και επειδή ποτέ δε ξέρεις το πότε θα σου χρειαστούν και δε θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις, η ανάγκη για ένα powerbank γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Σήμερα ρίχνουμε μια ματιά σε ένα από τα power banks της Xiaomi, το μοντέλο των 10.400 mAh.

Τι πάει όμως να πει Xiaomi; Ποια είναι η κυρία; Για όσους δε την ξέρουν, είναι μια από τις μεγαλύτερες κινέζικες εταιρείες στον χώρο των κινητών. Και πριν κοιτάξει κανείς περίεργα ακούγοντας το "κινέζικο", ας ρίξει μια ματιά σε όσα λέγαμε προχτές.

Γενικά

Όπως είπαμε πιο πάνω, το συγκεκριμένο μοντέλο έρχεται στα 10.400 mAh. Τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη; Κανονικά κάποιος θα έκανε τη διαίρεση 10400/(η χωρητικότητα της μπαταρίας της συσκευής του) και θα περίμενει να δει αντίστοιχα και τόσες φορτίσεις. Αυτό δυστυχώς δεν ισχύει καθώς σε όλα τα power banks, μεγάλο μέρος της ενέργειας χάνεται στο περιβάλλον με τη μορφή της θερμότητας.

Η Xiaomi στα χαρτιά που συνοδεύουν το γκατζετάκι αναφέρει πως θα δείτε γύρω στα 6500mAh. Λογικά θέλει να είναι καλυμμένη καθώς στις δικές μας δοκιμές κατάφερε και φόρτισε πλήρως 2 φορές ένα Xperia Z2 (μπαταρία 3200mAh) ενώ ήταν μάλιστα και σε χρήση.

mi bank

Η εταιρεία αναφέρει και στο site της ότι χρησιμοποιεί μπαταρίες μόνο της LG και της Samsung (άρα ποιοτικές) καθώς και τεχνολογία της Texas Instruments για να αποφύγει υπερθερμάνσεις και άνοδο/πτώση τάσης. Μάλιστα σου δίνει τη δυνατότητα να φορτίζεις μία συσκευή, ενώ ταυτόχρονα φορτίζεις το ίδιο το power bank!

Η συσκευασία

Δε περιλαμβάνει τίποτα! Η μάλλον όχι τίποτα, αλλά περιορίζεται στο βασικό καλώδιο που θα χρειαστείς για να συνδέσεις το κινητό. Το αντίστοιχο πριζάκι για να φορτίσεις το power bank δεν περιέχεται καθώς κατά πάσα πιθανότητα όλοι έχουν ένα από το κινητό/τάμπλετ τους. Με αυτό τον τρόπο μπορεί η Xiaomi και διατηρεί χαμηλά την τιμή, για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω.

Κόστος και αγορά

Η τιμή του είναι αυτή τη στιγμή κάτι λιγότερο από 15 ευρώ! Όσο και αν φαίνεται παράξενο (συγκρίνοντας μάλιστα με αντίστοιχα power banks που κυκλοφορούν στο εμπόριο σε γνωστές αλυσίδες), μιλάμε για ένα αυθεντικό προϊόν Xiaomi σε τόσο χαμηλή τιμή και όχι για κάποια απομίμηση!

Για να το αγοράσει κανείς σε αυτή την τιμή θα πρέπει να στραφεί σε κινέζικα online καταστήματα όπως το GearBest και το BangGood. Θα το παραγγείλετε με απλό ταχυδρομείο με δωρεάν μεταφορικά και θα έρθει μέσα στον επόμενο μήνα στα χέρια σας. Από την άλλη μεριά, αν κάποιος βιάζεται μπορεί να κάνει μια βόλτα στο skroutz και θα το βρει σε διπλάσια τουλάχιστον τιμή.

Να αναφέρουμε πως ταυτόχρονα υπάρχει νέο μοντέλο στα 10000mAh, ένα μικρότερο στα 5000mAh αλλά και ένα θηρίο στα το ! Τέλος, αν κάποιος το προμηθευτεί από κάπου αλλού, ακολουθώντας αυτό τον οδηγό μπορεί να ανακαλύψει κατά πόσο είναι γνήσιο προϊόν ή όχι.

Χιδερίδης Μ. Τάσος
Author: Χιδερίδης Μ. ΤάσοςWebsite: http://www.about.me/chideridis
Administrator

Joomla SEF URLs by Artio