Πρωτοποριακό σύστημα απεικόνισης μετατρέπει ένα κομμάτι χαρτί σε οθόνη!

View Comments

Το σύστημα αυτό αποτελείται απο μια υπέρυθρη κάμερα που εντοπίζει την θέση του χαρτιού στον χώρο και ανάλογα ένας υπολογιστής προβάλει με projector πάνω του τις κατάλληλες εικόνες σαν να ήταν οθόνη. Ο χρήστης αρχικά επιλέγει την εικόνα πάνω στην οποία θέλει να εργαστεί.Η εικόνα αυτή προβάλλεται στατικά σε μια οριζόντια οθόνη πάνω απο την οποία βρίσκονται η κάμερα και ο projector.

Το κομμάτι του χαρτιού ή αλλιώς "Paperlens" έχει οριοθετηθεί με περιοχές που ανακλούν το υπέρυθρο φως, έτσι ώστε να εντοπίζεται η ακριβή του θέση απο την κάμερα στον τρισδιάστατο χώρο. Αποτέλεσμα όλου αυτού είναι οτι ο χρήστης μετακινώντας απλά το χαρτί που κρατάει, μπορεί να εστιάσει σε περιοχές της εικόνας που επιθυμεί, να προβάλει τρισδιάστατες εκδοχές της δισδιάστατης εικόνας που έχει επιλέξει και πολλά άλλα.

Ένα σύστημα που μπορεί να φέρει επανάσταση στον τρόπο που εργαζόμαστε με τους υπολογιστές σε πολλούς τομείς και κυρίως στην ιατρική. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω video μια δισδιάστατη εικόνα ενός ασθενούς μπορεί με την χρήση του Paperlens να αναλυθεί σε διαφορετικά επίπεδα πληροφορίας (μυϊκός ιστός, σκελετός...). Ανάλογα με την κάθετη ή οριζόντια μετακίνηση του χαρτιού το σύστημα προβάλει και διαφορετικές εικόνες του σώματος ,για παράδειγμα απο μία αξονική τομογραφία!


Πηγή: newscientist
Χιδερίδης Μ. Τάσος
Author: Χιδερίδης Μ. ΤάσοςWebsite: http://www.about.me/chideridis
Administrator

Joomla SEF URLs by Artio