Η DJI ανακοινώνει τον αντικαταστάτη του Spark, το Mavic Mini

View Comments

dji mavic mini

Μετά από αρκετό καιρό χωρίς κάποιο νέο μοντέλο στη μικρότερη φορητή κατηγορία, η DJI ανακοινώνει τον ανεπίσημο αντικαταστάτη του Spark, το Mavic Mini. Όπως υποδηλώνει το όνομα Mavic, μιλάμε για ένα αναδιπλούμενο drone, το οποίο όμως είναι υπερβολικά μικρό, μικρότερο από το Mavic Air, χωρίς όμως να περιορίζεται σε λειτουργίες και δυνατότητες!

Όταν είναι διπλωμένο είναι μόλις 140x82x57 χιλιοστά και ζυγίζει μόλις 249 γραμμάρια! Μπορεί να απομακρυνθεί έως και 4 χιλιόμετρα από σένα και να πετάξει για περίπου 30 λεπτά, σημαντικό upgrade σε σχέση με το Spark το οποίο περιορίζεται στα 16 λεπτά (κάτω από ιδανικές συνθήκες).

Αν και έχει τον ίδιο αισθητήρα που έχουν τα Spark και Air (που επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών στα 12MP), το Mini μπορεί να τραβήξει βίντεο 2.7Κ στα 30fps, ενώ αντίθετα το Air τραβάει βίντεο 4Κ στα 30fps και το Spark λόγω του 2axis gimbal περιορίζεται στα 1080p στα 30fps. Για να απλοποιήσει (την ήδη απλή για μένα) εφαρμογή DJI Go, η DJI κυκλοφορεί το DJI Fly για το Mini, το οποίο έχει απλουστευμένο μενού με γρήγορη πρόσβαση στα Quickshots (Dronie, Circle, Rocket, Helix).

Είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία και θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου. Το βασικό πακέτο θα κοστίζει 399$ και θα περιλαμβάνει πέρα από το Mini ένα χειριστήριο, μία μπαταρία και ένα έξτρα σετ από έλικες, ενώ το Fly More Combo θα έρχεται στα 499$ με ακόμα 2 μπαταρίες, ένα φορτιστή, ένα προστατευτικό του gimbal και μια θήκη μεταφοράς.

[via]

Χιδερίδης Μ. Τάσος
Author: Χιδερίδης Μ. ΤάσοςWebsite: http://www.about.me/chideridis
Administrator

Joomla SEF URLs by Artio