Πέντε συμβουλές από την devolo για τέλειο WiFi

View Comments

Το WiFi είναι φοβερό. Λίγο πολύ, όλοι συμφωνούν σε αυτό. Τουλάχιστον όταν λειτουργεί. Γιατί όταν αυτό δε συμβαίνει, η απογοήτευση είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα και αυτό σημαίνει αργή ροή του βίντεο buffering, ή διακοπές του ήχου και αργές λήψεις. Επειδή όμως αυτό δεν είναι λύση, σας προσφέρουμε τα καλύτερα tips για τη βελτίωση του WiFi σας.

Tα περιεχόμενα του δελτίου τύπου:

WiFi tip #1: Αναλύοντας τη σύνδεση

Μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το δίκτυό σας, γίνεται απολύτως σαφές κατά πόσον έχετε ή όχι, καλή ασύρματη κάλυψη. Παρόλα αυτά, εξετάζοντας λεπτομερώς την κατάσταση, είναι ένα πολύτιμο πρώτο βήμα προς τη βελτίωση του WiFi σας. Ψάξτε για ένα χρήσιμο εργαλείο ανάλυσης της σύνδεσης. Οι ειδικοί συστήνουν συχνά το “Ekahau HeatMapper”. Αυτή η εφαρμογή σας επιτρέπει να ξεκινήσετε με τη δημιουργία ενός σχεδίου κάλυψης για το σπίτι σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να μετρήσετε την κάλυψη του WiFi (πράσινο =καλή απόδοση, κόκκινο =κακή ή μηδενική λήψη). Οι περισσότεροι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αντί αυτού, ένα απλό εργαλείο ανάλυσης Android, όπως είναι για παράδειγμα το “Wi-Fi Analyzer”.

WiFi tip #2: Βελτίωση συνθηκών

Καταρχήν μην μπείτε αμέσως στη διαδικασία να αγοράσετε μία ακριβή συσκευή για τη βελτίωση του WiFi. Ξεκινήστε την προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών με μερικές απλές συμβουλές.

WiFi tip #3: Αφαιρέστε τα εμπόδια

Εάν οι παραπάνω προσπάθειες δεν βοηθήσουν, τότε ήρθε η ώρα να νικήσετε όλα τα εμπόδια και να ασχοληθείτε με τις ρυθμίσεις του router σας. Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, αλλά δεν είναι. Αρχικά βέβαια θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των ρυθμίσεων του router σας, ώστε να μπορέσετε να αναιρέσετε τις αλλαγές, αν κάτι πάει στραβά. Οι περισσότεροι routers παρέχουν αυτήν την επιλογή στο μενού. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε.

WiFi tip #4: Βελτίωση λήψης

Αν τίποτα από όλα αυτά που αναφέραμε μέχρι τώρα, δεν βοήθησε, ο πομπός - δηλαδή ο router – δεν είναι το πρόβλημα. Στην περίπτωση αυτή, μπορεί οι συσκευές - δέκτες σας, μπορεί να είναι η αιτία. Φορητοί υπολογιστές και PCs σας δίνουν τη δυνατότητα βελτίωσης της λήψης χρησιμοποιώντας WiFi sticks, που είναι add-ons που παρέχουν εξωτερικές κεραίες WiFi.

WiFi tip #5: Powerline adapters- Η οριστική λύση για γρήγορο WiFi

Αν καμία από τις προηγούμενες συμβουλές δεν έχει δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε οι προσαρμογείς Powerline, καθώς και οι WiFi repeaters θα βοηθήσουν.

Χιδερίδης Μ. Τάσος
Author: Χιδερίδης Μ. ΤάσοςWebsite: http://www.about.me/chideridis
Administrator

Joomla SEF URLs by Artio