Το Twitter κλείνει το Vine [Update]

View Comments

Με το μέλλον του ίδιου του Twitter να μην είναι ακόμα γνωστό από τη στιγμή που η εταιρεία έψαξε να βρει κάποιον να το αγοράσει και δε κατάφερε, και μετά το 9% του προσωπικού να απολύθηκε πρόσφατα, σειρά στις περικοπές είχε το Vine. Σύμφωνα με ένα post που έγινε, δεν αλλάζει κάτι άμεσα, καθώς το site και οι εφαρμογές θα μείνουν για την ώρα online ώστε να κατεβάσει ο κόσμος τα Vines του μέχρι το οριστικό κλείσιμο.

Ο λόγος για τον οποίο οδηγούμαστε σε αυτή την απόφαση δεν είναι ξεκάθαρος, αλλά σύμφωνα με το Twitter θα μάθουμε περισσότερα σύντομα. Ακόμα και όταν αφαιρεθεί η εφαρμογή, το site θα μείνει online (άγνωστο για πόσο) για να μπορεί ο κόσμος να συνεχίσει να βλέπει όλα τα Vines που έχουν ανέβει.

Το Vine είναι μια υπηρεσία που εξαγοράστηκε από το Twitter το 2012 και απέκτησε γρήγορα κοινό, φτάνοντας σε κάποια φάση τα 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα. Φυσικά κάτι τέτοιο άλλαξε γρήγορα καθώς η προσθήκη βίντεο έως ένα λεπτό από το Instagram έκανε τον κόσμο να αρχίσει να το προτιμά.

Update 06/01/2017: Είναι πλέον επίσημο. Τo Twitter ανακοίνωσε πως σκοπεύει να διακόψει τη λειτουργία του Vine app και να το μετατρέψει σε Vine Camera app. Η αλλαγή αυτή θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου. Οι χρήστες θα έχουν για 2 εβδομάδες τη δυνατότητα να αποθηκεύσουν τα Vines τους.

[via]

Χιδερίδης Μ. Τάσος
Author: Χιδερίδης Μ. ΤάσοςWebsite: http://www.about.me/chideridis
Administrator

Joomla SEF URLs by Artio