Η Yahoo φαίνεται πως είχε δώσει στις ΗΠΑ πλήρη πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς των χρηστών της

View Comments

Προβλημάτων συνέχεια για τη Yahoo. Μετά από την ανακοίνωση για τα 500 εκατομμύρια λογαριασμούς που έπεσαν θύμα hacker αλλά και την λίγη σημασία που έδινε στην ασφάλειά της τα τελευταία χρόνια, σημερινή αναφορά του Reuters την θέλει να είχε δώσει πέρσι πλήρη πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς των χρηστών της στην κυβέρνηση των ΗΠΑ!

Σύμφωνα με την αναφορά λοιπόν, υπήρξε αίτημα από την NSA και το FBI για να παρακολουθηθούν "εκατοντάδες εκατομμύρια" λογαριασμοί. Για αυτό το λόγο η Yahoo φαίνεται πως δημιούργησε μετά από έγκριση από την Marissa Mayer ένα εργαλείο το οποίο μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι υπηρεσίες ώστε να ψάξουν για ό,τι χρειάζονταν. Η αναζήτηση γινόταν με χρήση λέξεων κλειδιά χωρίς όμως να ανακοινώνεται ποιες ήταν αυτές.

Η Yahoo φαίνεται να το αρνείται ενώ έχουν ερωτηθεί με τη σειρά τους η Google/Apple/Microsoft και Facebook οι οποίες το αρνούνται κατηγορηματικά.

Ακόμα και αν δεν ισχύει, το γεγονός ότι η Yahoo φαίνεται να έχει αρκετά θέματα με την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών της θα πρέπει να σε κάνει να αναζητήσεις κάποια εναλλακτική υπηρεσία για να δημιουργήσεις λογαριασμό.

[via]

Χιδερίδης Μ. Τάσος
Author: Χιδερίδης Μ. ΤάσοςWebsite: http://www.about.me/chideridis
Administrator

Joomla SEF URLs by Artio